November 2019

Geslaagde 4de Beursvloer aan de Vliet

“Het brengt je meer dan je vooraf kunt bedenken” aldus Heleen van Beek van Ad-junct één van 20 bedrijven die op 7 november aanwezig was op de Beursvloer aan de Vliet. De Beursvloer is hét matchevent van Leidschendam- Voorburg waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten.
Heleen van Bek: “Ik ben in contact gekomen met maatschappelijke organisaties die ik anders nooit had ontmoet. Het is voor mij een echte eye- opener, deze niet voor de hand liggende matches en samenwerkingen die op de Beursvloer tot stand zijn gekomen.

Bij de Beursvloer met de naam de “Ochtend Spitch” stond de kwaliteit van de matches en het ontstaan van duurzame relaties centraal. Door op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van 20 maatschappelijke organisaties en 20 bedrijven bij elkaar te brengen, krijgt Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) een duurzame plek in de lokale samenleving.

Het Vrijwilligerspunt organiseerde deze nieuwe variant van de Beursvloer die plaatsvond in Woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg. Vroeg in de ochtend verzamelde de organisaties en de bedrijven zich voor een ontbijt. Voor de maatschappelijke organisaties extra spannend want zij hadden de opdracht om zichzelf, hun vraag en aanbod in 1 minuut te pitchen.

Hidde en Matthijs van Jeursen Design waren blij met de koppeling van de matches aan de Global Goals. “Door de koppeling ontstaat bewustwording wat jezelf als bedrijf of maatschappelijke organisatie kunt bijdrage aan één van de 17 werelddoelen. Zo gaan wij ons, vaak houten, verpakkingsmateriaal vanaf nu niet meer weggooien. Maar delen met organisaties als de scoutings en Buitenplaats Molenwei die hier weer mooie dingen mee doen. Een win-win voor alle partijen”.

Naast de ruim 60 matches zijn er nog talloze koffie-afspraken gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en organisaties onderling. Wilt u meer weten wat deze Beursvloer heeft opgeleverd? Houd dan de komende maanden de Facebook pagina’s van de Beursvloer aan de Vliet en van Leidschendam-Voorburg.tv in de gaten. Regelmatig doen wij verslag van de matches en de impact die de samenwerking tussen commercieel en ideëel oplevert.

September 2019

Samen met wethouder Astrid Van Eekelen hebben we van vanuit de Beursvloer de #GlobalGoals vlag van de Gemeente Leidschendam-Voorburg gehesen. Waarom? Omdat de Beursvloer 2019 bijdraagt aan en aan de slag gaat met de Global Goals.

 
Januari 2019

Wijkleercentrum Alles voor Elkaar opgericht.

Op 3 januari 2019 passeerde de acte van de Stichting Wijkleercentrum Alles voor Elkaar bij Zwart & Partners Netwerk Notarissen. Op de Beursvloer aan de Vliet in 2017 kwamen de initiatiefnemers en Zwart & Partner Netwerk Notarissen met elkaar in contact. “Het is ontzettend fijn te constateren dat lokale partijen een bijdragen willen leveren aan maatschappelijke initiatief. Dat geeft morele steun en het gevoel dat we er niet alleen voor staan” aldus Hans van Ierland van Wijkleercentrum Alles voor Elkaar.

Het Wijkleercentrum Alles voor Elkaar gaat komende periode verhuizen het Vlietzichtgebouw op Schakenbosch. Daar zal naast de Wijkkeuken ook een start worden gemaakt met het Kleding Atelier en de Wijkwerkplaats, waar ook fietsen kunnen worden gerepareerd. Medio februari verwachten de initiatiefnemers een aanvulling en andere samenstelling van het bestuur te bewerkstelligen. Het Wijkleercentrum heeft tot doel om laagdrempelig re-activatie aan te bieden en mensen te helpen in hun ontwikkeling door het aanbieden van lerende activiteiten en vrijwilligerswerk. Het wijkleercentrum is te vinden op www.alles-voorelkaar.nl

Mei 2018

En de mooiste match is…

De match tussen Van Heugten Tours en Fenomeen Bovenveen! 
Maandag 19 maart jl. heeft van Heugten Tours een rondrit door Den Haag verzorgd met mindervaliden uit Bovenveen in de nieuwe speciale rolstoeltouringcar. De chauffeurs van Van Heugten konden op deze manier ervaring opdoen met rolstoelen en scootmobielen met échte mensen ipv lege rolstoelen. En 16 bewoners van  Bovenveen hadden een fantastisch uitje langs openbare plekken in de regio die voor rolstoelen goed toegankelijk zijn.  “Van Heugten Tours heeft met deze match echt out of the box gedacht en gekeken waar voor hen de meerwaarde lag. En de deelnemers van Bovenveen hebben gezamenlijk ontdekt dat er ook als je minder mobiel bent meer mogelijk is dan je denkt” aldus de jury.  De prijs bestaat uit een financiële bijdrage  van €500,-  ter beschikking gesteld door het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Ander genomineerden matches waren:
Wijkvereniging Leidschendam Oud Zuid & Actieteam De Kunst van het rondkomen
Middin & Monuta


November 2017

Filmpje Beursvloer 2017


November 2017

Mooie opbrengst 3e Beursvloer aan de Vliet

Op de Beursvloer aan de Vliet komen vele nieuwe samenwerkingen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven tot stand. De 3e Beursvloer aan de Vliet op woensdag 1 november leverde 113 matches op. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes bij het uitvoeren van de matches.

Gemaakte matches:

Bekijk hier alle gemaakte matches.

Bekijk hier tips & tricks voor het uitvoeren van de matches.