November 2019

Geslaagde 4de Beursvloer aan de Vliet

“Het brengt je meer dan je vooraf kunt bedenken” aldus Heleen van Beek van Ad-junct één van 20 bedrijven die op 7 november aanwezig was op de Beursvloer aan de Vliet. De Beursvloer is hét matchevent van Leidschendam- Voorburg waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten.
Heleen van Bek: “Ik ben in contact gekomen met maatschappelijke organisaties die ik anders nooit had ontmoet. Het is voor mij een echte eye- opener, deze niet voor de hand liggende matches en samenwerkingen die op de Beursvloer tot stand zijn gekomen.

Bij de Beursvloer met de naam de “Ochtend Spitch” stond de kwaliteit van de matches en het ontstaan van duurzame relaties centraal. Door op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van 20 maatschappelijke organisaties en 20 bedrijven bij elkaar te brengen, krijgt Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) een duurzame plek in de lokale samenleving.

Het Vrijwilligerspunt organiseerde deze nieuwe variant van de Beursvloer die plaatsvond in Woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg. Vroeg in de ochtend verzamelde de organisaties en de bedrijven zich voor een ontbijt. Voor de maatschappelijke organisaties extra spannend want zij hadden de opdracht om zichzelf, hun vraag en aanbod in 1 minuut te pitchen.

Hidde en Matthijs van Jeursen Design waren blij met de koppeling van de matches aan de Global Goals. “Door de koppeling ontstaat bewustwording wat jezelf als bedrijf of maatschappelijke organisatie kunt bijdrage aan één van de 17 werelddoelen. Zo gaan wij ons, vaak houten, verpakkingsmateriaal vanaf nu niet meer weggooien. Maar delen met organisaties als de scoutings en Buitenplaats Molenwei die hier weer mooie dingen mee doen. Een win-win voor alle partijen”.

Naast de ruim 60 matches zijn er nog talloze koffie-afspraken gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en organisaties onderling. Wilt u meer weten wat deze Beursvloer heeft opgeleverd? Houd dan de komende maanden de Facebook pagina’s van de Beursvloer aan de Vliet en van Leidschendam-Voorburg.tv in de gaten. Regelmatig doen wij verslag van de matches en de impact die de samenwerking tussen commercieel en ideëel oplevert.

September 2019

Samen met wethouder Astrid Van Eekelen hebben we van vanuit de Beursvloer de #GlobalGoals vlag van de Gemeente Leidschendam-Voorburg gehesen. Waarom? Omdat de Beursvloer 2019 bijdraagt aan en aan de slag gaat met de Global Goals.

September 2019

Aanmelding Beursvloer 2019 geopend

Het is zover, vanaf vandaag is het weer mogelijk om je aan te melden voor de Beursvloer 2019.

Beursvloer 2019 ‘De Ochtend-Spitch’
Dit jaar verplaatsen we de Beursvloer van de avond naar de vroege ochtend. Tijdens ‘De Ochtend-Spitch’ gaan 20 bedrijven en 20 maatschappelijke organisaties, onder het genot van een heerlijk ontbijt, met elkaar kennismaken en onderhandelen. Om deze kennismaking te vergemakkelijken, presenteren de maatschappelijke organisaties zichzelf en hun hulpvraag in een korte pitch van 1 minuut.

Meteen aanmelden, klik dan hier!

Tot De Ochtend Spitch!

Januari 2019

Wijkleercentrum Alles voor Elkaar opgericht.

Op 3 januari 2019 passeerde de acte van de Stichting Wijkleercentrum Alles voor Elkaar bij Zwart & Partners Netwerk Notarissen. Op de Beursvloer aan de Vliet in 2017 kwamen de initiatiefnemers en Zwart & Partner Netwerk Notarissen met elkaar in contact. “Het is ontzettend fijn te constateren dat lokale partijen een bijdragen willen leveren aan maatschappelijke initiatief. Dat geeft morele steun en het gevoel dat we er niet alleen voor staan” aldus Hans van Ierland van Wijkleercentrum Alles voor Elkaar.

Het Wijkleercentrum Alles voor Elkaar gaat komende periode verhuizen het Vlietzichtgebouw op Schakenbosch. Daar zal naast de Wijkkeuken ook een start worden gemaakt met het Kleding Atelier en de Wijkwerkplaats, waar ook fietsen kunnen worden gerepareerd. Medio februari verwachten de initiatiefnemers een aanvulling en andere samenstelling van het bestuur te bewerkstelligen. Het Wijkleercentrum heeft tot doel om laagdrempelig re-activatie aan te bieden en mensen te helpen in hun ontwikkeling door het aanbieden van lerende activiteiten en vrijwilligerswerk. Het wijkleercentrum is te vinden op www.alles-voorelkaar.nl

Mei 2018

En de mooiste match is…

De match tussen Van Heugten Tours en Fenomeen Bovenveen! 
Maandag 19 maart jl. heeft van Heugten Tours een rondrit door Den Haag verzorgd met mindervaliden uit Bovenveen in de nieuwe speciale rolstoeltouringcar. De chauffeurs van Van Heugten konden op deze manier ervaring opdoen met rolstoelen en scootmobielen met échte mensen ipv lege rolstoelen. En 16 bewoners van  Bovenveen hadden een fantastisch uitje langs openbare plekken in de regio die voor rolstoelen goed toegankelijk zijn.  “Van Heugten Tours heeft met deze match echt out of the box gedacht en gekeken waar voor hen de meerwaarde lag. En de deelnemers van Bovenveen hebben gezamenlijk ontdekt dat er ook als je minder mobiel bent meer mogelijk is dan je denkt” aldus de jury.  De prijs bestaat uit een financiële bijdrage  van €500,-  ter beschikking gesteld door het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Ander genomineerden matches waren:
Wijkvereniging Leidschendam Oud Zuid & Actieteam De Kunst van het rondkomen
Middin & Monuta


November 2017

Filmpje Beursvloer 2017


November 2017

Mooie opbrengst 3e Beursvloer aan de Vliet

Op de Beursvloer aan de Vliet komen vele nieuwe samenwerkingen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven tot stand. De 3e Beursvloer aan de Vliet op woensdag 1 november leverde 113 matches op. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes bij het uitvoeren van de matches.

Gemaakte matches:

Bekijk hier alle gemaakte matches.

Bekijk hier tips & tricks voor het uitvoeren van de matches.


November 2016

Hoe is het nu met de matches van ….

beursvleorbord

Tim van Heugten (Van Heugten Tours): “Bij een Beursvloermatch is het geven en nemen. Ik ervaar hierdoor meer betrokkenheid met de maatschappelijke organisaties en dat is een goede basis voor een langdurige relatie.”

Poster van Heugten‘De kunst van goed vervoer’. Zo luidt de nieuwe reclamecampagne  van Van Heugten Tours. Deze campagne is het bijzondere resultaat van de Beursvloermatch met Stichting Dans aan de Vliet. Tim van Heugten: “wij zochten naar ‘fotomodellen’ voor nieuw reclamemateriaal. Mira Moreno van Stichting Dans aan de Vliet regelde twee solisten van het Nationaal Dansballet Bulgarije. Zie hier het resultaat, de foto zegt genoeg. Als tegenprestatie verzorgen wij dit voorjaar het busvervoer bij een paar optredens.

Ook met Stichting Philadelphia (locatie Schelpenhof) maakten we een leuke match. Op 13 februari brengen wij cliënten met hun buddies, totaal 40 personen, naar een landelijk feest van Beste Buddies Nederland. Dit reisje leeft enorm bij de cliënten: een foto van onze bus hangt al maanden op het prikbord en twee cliënten hebben de bus persoonlijk ‘geïnspecteerd’. Met dit reisje gaat de droom van de  cliënten in vervulling. Voor ons is het een kleine moeite en het doet ons écht een groot plezier. In ruil krijgen wij zelfgemaakte appeltaart voor ons personeel en oprechte dankbaarheid van de cliënten.

Als maatschappelijk betrokken bedrijf past de formule van de Beursvloer goed bij ons. Bij een Beursvloermatch is het geven en nemen. Ik ervaar hierdoor meer betrokkenheid met de maatschappelijke organisaties en dat is een goede basis voor een langdurige relatie”.


 1 juli 2015

Filmpje: gematcht op de Beursvloer aan de Vliet


24-6-2015

Rotary aan de slag met de Beursvloermatches

“Ik heb allerlei vrijwilligers ontmoet die met zoveel passie over hun organisatie vertelden. Daar werd ik echt enthousiast van.”

Rotary Voorburg maakte op de 2e Beursvloer aan de Vliet maar liefst 13 matches met verschillende maatschappelijk organisaties. Goede reden om eens in gesprek te gaan met Rotaryleden Lex Oostendorp en Benedikte Zijlstra.
Lees meer


27-5-15

Nog even nagenieten!

Bekijk hier het filmpje van de Beursvloer. Met dank aan Henri Rooijmans van Midvliet.
Bekijk hier de foto’s. Met dank aan Ap de Heus en André van Delft.


24-4-15:

172 Matches op 2e Beursvloer aan de Vliet

De 2e Beursvloer aan de Vliet in Leidschendam Voorburg: maar liefst 172 matches, een fantastisch resultaat!” aldus Laura Visser en Liselot Huisman van het Vrijwilligerspunt, organisator van de Beursvloer. “

De energie zinderde ook deze 2 editie van de Beursvloer aan de Vliet weer door de zaal. Meedoen is een feest en iedereen wint bij de handel met IMG_4700gesloten beurzen tussen 40 bedrijven en 40 maatschappelijke organisaties. Blije gezichten, rode konen en 172 matches: dat is de opbrengst van dit maatschappelijke betrokken netwerkevenement.

Maatschappelijk handelen
Met een slag op de gong door burgemeester van der Sluijs, werd het startsein gegeven voor het handelen.  Iedereen krioelde door elkaar op zoek naar de partij waar hij/zij  een match mee wilde maken. Matchmakers hielpen met matchen en spreekstalmeester Eric Bouwman riep partijen om die gezocht werden. Wanneer het matchformulier ingevuld was, werd deze officieel bij Notaris Albert Zwart van notariskantoor Zwart & Partners geregistreerd.  Een wuppie en een mooie foto en hop naar de volgende match. Na vijf kwartier werd met wederom een slag op de gong door wethouder Saskia Bruines een einde gemaakt aan het handelen.

Mooiste match
De jury voor ‘ de Mooiste Match’ bestaande uit Irene Davids (Fonds 1818), Liselot Huisman (Vrijwilligerspunt Leidschendam-VoorbuWinnende match krantrg) met als voorzitter wethouder Saskia Bruines had het niet gemakkelijk. Uiteindelijk ging de prijs voor ‘de Mooiste Match’ naar een driehoeksmatch Atelier Juliete Pestel, Groen Team de Heuvel en het Schakenbosch college : De tuc tuc van groenteam De Heuvel wordt beschilderd door de cliënten van jeugdzorg plus van het Schakenbosch college onder leiding van Juliette Pestel.  Het groenteam De Heuvel krijgt zo een mooie tuc tuc en het Schakenbosch college een leuke activiteit voor hun leerlingen. Juliette krijgt als tegenprestatie een paar uur hulp van de CKV docent van het Schakenboschcollege en een vermelding op de tuc  tuc.

Locatie
Rivierduinen, GGZ Haagstreek/Zoetermeer,  stelde de locatie ter beschikking aan de Beursvloer. Cliënten werken mee op deze avond. Het  deelnemen aan maatschappelijke activiteiten draagt bij aan het herstel  van cliënten met een psychiatrische aandoening.


19-3-15:

Reclamebureau Optima Forma: Vrijwilligerswerk doe je niet voor niets…..

Optima Forma is zeer maatschappelijk betrokken met Leidschendam-Voorburg. Marcel van Heuvel: “Het overgrote deel van onze medewerkers woont ook in Leidschendam -Voorburg (of heel dicht in de buurt). Ook veel medewerkers van onze klanten wonen in Leidschendam-Voorburg. Wat goed is voor Leidschendam-Voorburg is ook goed voor ons en ons bedrijf. Betrokkenheid, al dan niet maatschappelijk, bij waar je woont én werkt is in onze beleving dan ook vanzelfsprekend”.
Lees meer


17-3-15:

Beursvloer past bij missie Rabobank regio Den Haag

Sinds 1 januari is Marie-Leontine de Graaf werkzaam als rayondirecteur Leidschendam, Voorburg en Leidschenveen. Ze was direct enthousiast over de Beursvloer aan de Vliet en ondersteunt dit initiatief zowel financieel als in natura. “Rabobank gelooft vanuit haar oorsprong, dat je door samenwerking meer kan bereiken.
Lees meer


17-3-15:

Mövenpick Hotel: Beursvloer geeft ons voldoening

Mövenpick Hotel Voorburg maakte op de Beursvloer in 2012 een aantal matches waarvan sommige contacten nog steeds lopen. “Het geeft ons voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen, zonder verder eigen belang”, aldus Jean-Luc Baeriswyl, General Manager. Ook dit jaar doet Mövenpick Hotel weer mee: “Als horecabedrijf binnen de gemeente vind ik dat we ook een sociale en maatschappelijke functie hebben en dat we ook onderdeel moeten zijn van de lokale samenleving door er actief aan deel te nemen”.
Lees meer